Ремонт на Acer Aspire V3-571G – почистване

Ремонт на Acer Aspire V3-571G

Извършихме ремонт, почистване на лаптоп Acer Aspire V3-571G, експресно, в присъствието на клиента. Подменихме термо пастата, почистихме охладителната част. Целия процес може да проследите на видеото, под статията.

Както преди всеки монтаж, задължително сваляме батерията ! Развиваме винтовете на долния капак, на паметите и хард диска. Изваждаме диска и разкачаме антените на WiFi. Развиват се винтовете на платката за безжичен интернет. Развива се винта на оптичното у-во и се демонтира. Развиват  се всички останали винтове на долния корпус. Капака с тъч пада се разкача от щипките и внимателно се обръща като се има впредвид, че е  закачен към дънната платка с лентов кабел. Развива се винта на корпуса с клавиатурата и клавиатурата внимателно се повдига. Разкачат се  лентовите кабели на клавиатурата и power бутона и корпуса с клавиатурата се изважда. Разкача се лентовия кабел на USB платката. Кабела на  антената за WiFi се отделя от дънната платка. Разкачат се кабелите на тонколонките, демонтира се левия говорител. Разкачат се LCD кабела и  кабела на микрофона. Отвиват се винтовете държащи дънната платка и дъното се повдига. Изважда му се кабела на захранването.

Почистване на вентилатор и охлаждане Acer Aspire V3-571G

На вече свалената  дънна платка се развиват и свалят вентилатора и охлаждането. Охладителя и вентилатора се продухват със сгъстен въздух. Старата термо паста се отстранява и се поставя нова на процесора и чипа на видеото.

Може да купите вентилатор за Acer Aspire V3-571G от онлайн магазина ни!

Сглобяване на частите за Acer Aspire V3-571G

Охладителя се монтира на дъното и му се затягат винтовете в последователност  указана на охладителя с цифри. Включва се кабела на захранващата букса и дъното се намества към долния корпус, след което му се затягат крепежните винтове. Наместват се кабелите на USB платката, микрофона,десният говорител и LCD кабела. Монтира се левият говорител и му се закача кабела. Прокарват се кабелите на антените за WiFi и се фиксират с тиксо. Закача се кабела на тъч пада, а след него кабелите на клавиатурата и power бутона.  Корпуса с клавиатурата се намества под капака с тъча и се затяга с винт. Капака с тъча се щраква отгоре. Лаптопа се обръща и му се затягат всички винтове на долния корпус. Монтира се WiFi платката и и се закачат кабелите на антените. Монтира се хард диска и капака се завива с винтове. Поставя се батерията, включва се захранването с адаптера и лаптопа се включва за тест на температурата. Ремонта е успешен, лаптопа държи нормални температури при максимално натоварване и вече не се изключва !

Един коментар з “Ремонт на Acer Aspire V3-571G – почистване

  1. Георги

    добър вечер, искам да попитам дали е възможна смяна на видео картата на този модел на Acer и ако е , някоя препоръка ако може да ми дадете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.