Правилен монтаж / поставяне на клавиатура в palmrest за Asus X550 X552 K550

Смяна на клавиатура asus x550 x552 k550

Получихме оплакване от наш клиент, който е поръчал клавиатура за Asus K550, че не работи нито един клавиш. Понеже тестваме всяка една от този вид, преди да изпратим, се усъмнихме, че проблема е в лаптопа и предложихме да се изпрати до сервиза ни, където да открием проблема.

Оказа се, че поради неправилен монтаж е повреден лентовия кабел като е притиснат между двата корпуса, в следствие, на което са прекъснати пистите му. За да избегнем подобни проблеми в бъдеще направихме видео, на което показваме как се монтира правилно.

Смяната се състои в:

  1. – Изваждане на старата клавиатура от palmrest;
  2. – Поставяне на новата клавиатура в palmrest като промушваме кабела през отвора на фолиото и го залепим в долния край (има лепенка). Преди да вложим в палмреста е добре да свържем клавиатурата за предварителен тест!
  3. – Прегъване на лентовия кабел, на точно определени места, които трябва да видим от старата клавиатура (тази стъпка е много важна, ако я пропуснете, рискувате да прекъснете кабела, както се получи при нашия клиент.

Клавиатура за Asus X550 X552 K550 може да поръчате от нашия онлайн магазин. В зависимост от модела има две версии с разлика в кабела (при конектора към дъното). Добре е да сравните преди поръчка!

клавиатура asus x550 x552 k550

Видео, на което покзваме как се извършва правилно монтажа:

Статия от: https://screen.bg/montazh-na-klaviatura-asus-x550-x552-k552

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.