Защо се налага почистване на лаптоп?

почистване на лаптопЗащо се налага почистване на лаптоп? Отговора е много прост, защото рискувате да повредите компютъра си. В следствие на натрупаната прах и други частици, охлаждащата система престава да върши основната си работа, да намалява температурата, излъчвана от процесора и видео картата. При всеки модел, максимално достижимите градуси са различни. Не е препоръчително, да се чака до последния момент, за да се извърши почистване.

Първите признаци на замърсена охлаждаща система е увеличена температура в сектора за поставяне на китките, увеличен шум от вентилаторите и в последния стадий самоизключване на лаптопа, сини екрани и т.н. Ако сте чакали твърде дълго, последствията са ужасни. Дефектирала дънна платка, изгорял процесор, изгорял видео чип, са само част от възможните сценарии.Особено важно е поставянето на термо паста и термопад. Функциите на тези компоненти е топлопроводимост. Без наличието им, охлаждащата система става неефективна. С течение на времето пастата изсъхва и проверката за цялостта й е задължителна.

Сервиза на скрийн, извършва професионално почистване на лаптопи. При нас лаптопа ви е в сигурни ръце. Можете да бъдете сигурни, че след почистването, температурата в системата ще се понижи чувствително, вентилаторите ще работят по-тихо, а с това и бързодействието на операционната система. За да сте сигурни в коректността ни, всичко се извършва, на момента, пред клиента.Докато други сервизи, поемат поръчката и извършват ремонта на друго място, ние предоставяме на клиентите си възможността да видят и пипнат собственоръчно. Хората извършващи почистването са професионални техници и ще отговорят на всеки ваш въпрос, свързан с поправката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *