Премахване отблясъците по екрана

отблясъци по екранаВ съвременните лаптопи, дисплеите са с висока резолюция и детайлност на картината, за която само можехме да си мечтаем преди години, но все още сме далеч от идеалния екран, работещ при всякакви условия, било то на открито или закрито. Отблясъците по екрана са досаден проблем, възпрепятстващ нормалната работа с преносим компютър, натоварващ в пъти очите на потребителя.

Предлагаме на вашето внимание, няколко простички решения:

– Първото и най-простичко решение е да намалим яркостта. Обикновено това става от функционалните бутони на лаптопа. В зависимост от операционната система, настройките се намират на различно място, но потърсете за Adjust your screen brightness. Под Windows 7, настройките се намират в „Контролен панел\Облик и персонализиране\Дисплей“

-Променете ъгъла на виждане, така че светлината да не пада под прав ъгъл. В зависимост от ситуацията, опитайте с бутане капака назад или напред.

– Изброените до тук неща, решават проблема частично. Ако работите в среда със силна светлина или използвате машината си предимно навън ще имате проблеми. Предлагаме ви да си закупите матрица с матово покритие. Този вид дисплей са специално произведени за работа при силна светлина. Производителите гарантират ниска степен на отблясъци. Нашата фирма предлага богат избор от матови матрици като пример за качество е N156B6-L0A, с по-добри ъгли на виждане и яркост на цветовете от другите 15 инчови диспеи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.