Панти за лаптоп

панти за лаптопПантите са неделима част от всеки лаптоп. Често този компонент е подценяван от потребителите, пренебрегвайки неговата важност. Дори при внимателно използване на преносимия ви компютър, без да сте го изпускали или удряли , пантите се повреждат. Важен фактор за здравината на компонента е начина на експлоатация. Избягвайте да отваряте и затваряте капака прекалено често.  Основното натоварване пада върху пантите и е възможно да се появят пукнатини по корпуса.

Причини за износване :

-Особености на модела, брак ;

Проблеми се появяват както при реномирани марки так и при доказали се модели. В такъв случай се консултирайте със сервиз, за диагностициране на повредата.

– Неспазване инструкциите на производителя за експлоатация;

За да избегнем концентрирано натоварване върху пантите трябва да затваряме капака равномерно с натиск от двете страни. Производители препоръчват това да става възможно най-рядко. По-добре капака да стои отворен цял ден, отколкото да го отворим и затворим десет пъти. При пренасяне капака трябва да бъде задължително затворен, в противен случай покачваме натоварването.

– Засъхнала смазка;

Ако капака започне да се затваря по трудно, то смазката поставена от производителя е засъхнала. Обикновено това става след две години употреба, но може да се случи и по-рано. Обърнете се към сервиз, за да избегнете повреда.

– Падане;

Това е най-често срещаната причина за повреда на пантите. При удар напрежението се увеличава многократно, причинявайки дефект.

В ScreenBG може да откриете панти за Asus, HP, DELL, GATEWAY, Acer, Lenovo, Sony, Toshiba. Ако не можете да се справите сами, свържете се с нас, за да обсъдим ремонта в нашия офис.