Букси

букса за лаптопИнтензивното използване на лаптопа, води до износване на компонентите му. Една от най-застрашените части е именно буксата захранваща с електричество машината ви. Нормалния потребител изключва и включва зарядното между 3 – 4 пъти на ден, а е възможно броя да е в пъти по-голям. Буксата е елемент, захранващ батерията или цялостната конфигурация с електроенергия. Сами се досещате, че при повреда, щетите могат да бъдат огромни или просто няма да бъде възможно захранването на машината ви с електричество.

В следващите редове ще научите, кои са основните причини за дефектиране на буксите и основни практики за предотвратяване на този проблем. Всяка букса има капацитет на използване и рано или късно като всеки компонент се „износва“ и спира да работи. Ако добавим механичните въздействия и некоректното ползване, то е напълно логично буксата да се развали. При повреда се забелязва специфично „жужене“, работа на захранването само при специфична позиция, загряване, даване на искра. Последствията могат да бъдат повреда на батерията или още по-лошо изгаряне на дънната платка, видео картата или друг основен компонент. За да избегнете тези неприятности, при най-малко съмнение в работата на буксата, вземете мерки. А именно смяна на съществуващата с оригинална, пасваща точно на вашия модел лаптоп. Даден производител може да пусне в продажба различни продуктови линии, които се различават в начина на свързване със захранващия кабел. Строго препоръчително е използването само на оригинални компоненти. Също съществуват и универсални аналози, но тогава трябва да се консултирате с техник, който може да прецени дали дадена част ще напасне точно и дали няма да създава проблеми в бъдеще.

В богатия ни каталога от букси за лаптоп ще намерите продукти от най-известните производители на лаптопи. Ако имате съмнения в правилното функциониране на захранващите елементи на компютъра ви, може да посетите сервиза ни, където опитни техници ще диагностицират проблема, предлагайки ви оптимално решение на възможно най-ниска цена. Диагностиката и подмяната става пред очите на клиента, за да бъдете сигурни в коректността ни.